Сакура Фест 2024 в Ужгороді

Сакура Фест 2024 в Ужгороді

2024-04-04 17:02:03 +0300Rivershop Work

Сплануйте свої вихідні в Ужгороді так, щоб вони співпали з фестивалем цвітіння сакури навесні. Ця подія точно залишить вам неповторні враження!

Для кожного закарпатця прихід весни означає одне - цвітіння сакур. Цвітіння сакури в Ужгороді, що зазвичай відбувається наприкінці березня та на початку квітня, перетворює ціле місто у неперевершену картину. Як відомо, сакура вважається символом Японії, і квітування сакури традиційно асоціюється з цією країною. Але сьогодні не обов'язково подорожувати до Японії, щоб насолодитися цим чудом природи. Сакура росте в різних куточках світу, зокрема в Ужгороді, місті на Закарпатті. 

Цвітіння сакур створює чарівне видовище своєю короткочасною, але вражаючою присутністю в різних куточках столиці Закарпаття.

Хоча період цвітіння може тривати до 14 днів, є деякі різновиди дерев, які перебувають на піку цвітіння всього декілька днів.

 

А як же дісталась японська вишня аж Ужгорода?

Подорож історією розповідає, що японська декоративна вишня, відома як сакура, проклала свій шлях до Ужгорода ще у 1923 році, коли її привезли з Відня. Зараз це дивовижне дерево прикрашає багато куточків міста, зокрема вулиці Ракоці і Довженка. Найбільша їх кількість розміщена вздовж набережної річки Уж. Алея сакур розквітає на Київській та Православній набережних, неподалік від площі Малий Ґалаґов (колишня пл. Пушкіна), утворюючи найбільший у Європі райський сад. Загалом кількість дерев оцінюється приблизно у 2 тисячі екземплярів.

 

Однією із історичних перлин Ужгорода є творчий захід «Сакура Фест».

У рамках цього фестивалю влаштовуються музичні виступи, творчі майстер-класи та інші культурні події. Щороку він проводиться у міжнародному форматі, адже в цей час тут повно туристів з Чехії, Словаччини та інших європейських країн!

 

Сакура Фест 2024.

Організатори події повідомили у соціальних мережах про те, що цьогорічний Сакура Фест 2024 в Ужгороді відбудеться з урахуванням ситуації в країні. Програма фестивалю спрямована на розслаблення, зняття стресу та, звичайно ж, збір коштів на підтримку Збройних Сил України, зокрема, на підтримку Закарпатської бригади ЗСУ.

 

В рамках фестивалю проводиться безліч заходів:

  • ярмарок крафтових виробників;
  • рожеві смаколики;
  • тематична фотозона;
  • лекторій від відомих ужгородців;
  • виступи гуртів, колективів та музикантів;
  • катання на конях;
  • аніматори та ростові ляльки;
  • аквагрим та тату для дітей;
  • караоке та майстер-класи для малечі;
  • конкурс креативних рожевих костюмів;
  • пленер з художниками та конкурс картин.

 

Де і коли проводиться “Сакура Фест 2024”?

В Ужгороді “Сакура Фест 2024” проводиться 13-14 квітня 2024 р. біля “Совиного гнізда”, розташованого на вул. Ференца Ракоці, 2 навпроти скверу імені Героїв Майдану. Вхід для усіх гостей є вільний!

 

Перша відкрита обсмажка кави в Закарпатті в центрі міста чекає на гостей!

Також, не забудьте завітати до нас в гості - RIVERSIDE Ростерія & Брю Бар, де ви зможете насолодитись смачними кавовими напоями та обрати подарунки для близьких у вигляді кави в пачках.

Крім того, снідаючи, ви зможете споглядати на чудову пахучу сакуру, що квітне прямо навпроти нашої тераси, а також на мальовничу Закарпатську обласну філармонію!

Ми знаходимося за адресою: площа Євгена Фенцика, 13. 

 

Ознайомитись з нашим меню ви зможете тут!

Ми в Інстаграм!

Про найчарівніші місця для фотосесій з квітучими сакурами розповів онлайн-журнал про Закарпаття "Varosh"!

 

 

 

 

More articles